11 Ocak 2018 Perşembe

Kanayan Kalpler Çiçeği , Ağlayan Kalpler Çiçeği


Kanayan Kalpler Çiçeği , Ağlayan Kalpler Çiçeği




Kanayan kalpler çiçeği (Dicentra spectabilis)bir kalp ve bu kalp şeklinin ucunda damlaya benzer bir kısımla oldukça romantik ve naif bir görünüm sunar..Renk olarak kırmızı-pembe tonlarında , tamamen beyaz bazende kırmızı beyaz şeklinde çeşitleri bulunur.

Ağlayan kalpler çiçeği için  bakım, düzenli sulama ile  toprağın sürekli nemli tutulmasını içerir. Kanayan kalp bitkisi gölgeli veya yarı gölgeli  alanlarda ,humuslu topraklara dikilmekten hoşlanır. Sonbahar ya da ilkbaharda kanayan kalp bitkisini dikmeden önce alana kompost hazırlamanızda fayda var.

 Hazırlayabiliyorsanız organik malç, besin maddelerini sağlamak için zamanla parçalanır ve nemi muhafaza etmeye yardımcı olur. Kanayan kalpler çiçeği, en iyi çiçeklenme için serin, gölgeli bir alanı tercih eder ancak  kuzeye bakan alanda ise yarı güneş görmek isteyecektir.

 Kanayan kalbin yaprakları sarıya dönmeye başlarken, sulamayı azaltmalı ancak yaprak ve gövdesini budamamalısınız çünkü bu dönem bitkinin besinleri depoladığı zamandır.Kış mevsiminin başında bitki kurumuş gibi görünse de bitki ilkbaharda yeniden yeşerir . Bitki ilkbaharda yeşillenmeye başladığında, ek kompost gibi bitkinin çevresindeki toprağa yavaş salınımlı gübreler eklenmelidir . Gübreleme , daha uzun süren çiçeklenmeyi teşvik ettiği için, kanayan kalbin yetiştirilmesinde önemli bir faktördür.

Kanayan kalp bitkisinin tohumları bahçeye yayılır.Bitkinin büyümesini kontrol altına almak isterseniz  kökleri dikkatli bir şekilde kazın, kurumuş kökleri çıkarın ve kalan kısımları bölün. Çıkardığınız kısımları yeniden ekip bahçenizi daha da güzelleştirebilirsiniz...

Kanayan kalpler çiçeği gölgeli alanlarda iyi yetişir. Hafif asidik topraklar tercih etse de, herhangi bir ortalama bahçe toprağında da iyi gelişim gösterir. Ağır killi ve çorak topraklara tahammül edemez ve bu koşullarda kök ve yapraklarda kurumalar meydana gelir.Her bitkide olduğu gibi  toprağının iyi drenaj sağlaması gereklidir.

Aldığınız bitkiyi  dikmeden önce köklerini bir saat kadar  suda bekletin; ancak dört saatten fazla beklememeli. Bu arada, dikim alanındaki toprağı en azından bitkinin kök  genişliğinde kazın, çok derin olması gerekmez.Kış ayları hariç her zaman  bitki dikim yapılabilir.

Kanayan kalp bitkileri uzun ömürlüdür. Kökleri donları atlatır, ancak çiçeği olmayabilir. Bitki yaz boyunca çiçeklerini tazeler.Sonbaharda yukarıda yeşil yaprak bırakmak şartıyla budama yapabilir , oluşan tohumlar ya da fideler aracılığla kolayca üretebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder