8 Ocak 2018 Pazartesi

Krasula (Crassula Springtime)


Krasula (Crassula Springtime)





Crassula Springtime, yaklaşık 30-35 cm kadar uzayabilen , tırmanıcı-yayılıcı özellikli, yavaş büyüyen bir sukulent bitkidir. Zemin örtücü olarak ya da askılı saksılarda gelişimi iyidir. Bitkinin sapları ne ne kadar sert olsa da çubukla desteklemek gerekir. Pembe ve kırmızının karışık tonlarında, kokulu, 5 cm lik demetler şeklinde çiçek açar.

Crassula'nın yetiştirilmesi kolaydır fakat unlu bitlere ve mantar hastalıklara karşı hassastır . Tüm sukulent bitkilerde olduğu gibi fazla ve sık sulama ölümcül sonuçlara sebep olur. Bu yüzden bitkiyi çok ıslak bırakmamalı ve  toprak kurudukça sulanmak gerekir . Asla Crassula nın saksı tabağında su bırakmayın, biriken suları hemen boşaltın .

Crassula genellikle yapraktan çelikle kolayca üretilir . Almış olduğunuz yaprak çeliğini nemli kaktüs toprağına yatay şekilde bırakarak sera ortamı oluşturun .Yaprağın kolayca tuttuğunu ve filizlendiğini görürsünüz .


Saksı değişimlerin için en uygun zaman havaların ısınmaya başladığı bahar aylarıdır  .Saksı değişiminden önce toprağın kuru olduğuna emin olun .Yeni saksını ve kaktüs toprağını hazırladıktan sonra , bitkiyi eski saksısından çıkartın.Köklerinin etrafındaki kısımları topraktan arındırın . Köklerde çürümüş kararmış kısımları keserek, mümkünse elinizde bulunan mantar ilacını kullanarak ya da en azından kesilen uçlara tarçın sürerek yeni saksısına dikin .

Crassula güneş ışığının filitrenerek geldiği , aydınlık alanlarda güzel yetişir.Güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde bitkinizi korumanızda fayda vardır .

Crassula sukulent özellikli bir bitki olduğundan suya fazla ihtiyaç duymaz çünkü suyu yapraklarında saklar. Eğer ıslak toprakta yaşamaya bırakılırsa, kökleri çürür. Soğuk aylar süresince, bitkinize iyi drenajı olan topraklarda yetiştirmeye  ve toprağı kurdukça sulamaya özen gösterin.Bitkiniz yaz aylarında dinlenme dönemine girer .


Crassula 18 ile 21 derece arasındaki sıcaklıklarda iyi gelişir.Kışın 10 derecenin altındaki sıcaklıklara dayanamaz .

Toprak isteği olarak iyi drene olabilen , yani suyun akıp gittiği ,ph değeri 6 özellikte topraklardan hazırlamalısınız.

Gübre isteği olarak genç bitkilerde azotça az fakat fosfor ve potasyum açısından eşit gübreler ile beslenmelidir.Bitkiniz olgun, yetişkin durumda ise 20-20-20 yani azot , fosfor ve potasyum oranı eşit yavaş salınımlı gübrelerden kullanabilirsiniz.Çoğu kişi çiçeklerini göremediğinden bahseder.Nedeni tam olarak yetirince besin desteği ve aydınlık ortam sağlanamamasından kaynaklanır.

4 yorum:

  1. Krasula (casuslar sprıngtime) nerden bulabilirim

    YanıtlaSil
  2. Bulan veya nerde olduğunu bilen bana yazabilirmi

    YanıtlaSil
  3. 2 yıldır bende ne cicek açıyor nede fazla büyüyor

    YanıtlaSil